Werf

2016

Het nieuwe onthaalpaviljoen heeft zijn definitieve form gekregen met de plaatsing van de glazen gevel. In het museumgebouw zelf naderen de restauration werkzaamheden hun einde.
De vijverkom en de fontein werden helemaal gerestaureerd en opnieuw in werk gesteld op 18 mei.

2013 - 2015

De werf is gestart in het najaar van 2013 met het rooien van de bomen op de plaats waar het nieuwe onthaalpaviljoen komt. De graafwerken met in het kielzog het plaatsen van de secanspalen (mei 2014) en het wegbrengen van de aarde (mei-september 2014), konden dan van start gaan. Het reinigen van de gevels van het museum begon in augustus 2014.
Het nieuwe onthaalpaviljoen heeft eind 2015 stilaan zijn definitieve vorm gekregen. De ondergrondse galerij werd volledig overdekt en de doorgang tussen de nieuwbouw en het oude museum was een belangrijke mijlpaal in de renovatie.
Tegelijkertijd zetten de werken in het museum zich verder. De binnenkoer werd uitgegraven en overal in het museum werden er restauratiewerken uitgevoerd: smeedwerk, traphallen, herstellen van de leien-, zinken- en loden daken, vitrinekasten, marmers, parketten, houten binnenschrijnwerk, enz.
De gevels van het Stanleypaviljoen en van het Directiepaviljoen werden in 2014 en 2015 gezandstraald.