Renovatieproject

Het meest in het oog springende element van de renovatie is zonder twijfel het nieuwe glazen onthaalpaviljoen dat harmonieus geïntegreerd wordt in de groene omgeving. Museumfuncties zoals de ticketverkoop, de shop, het restaurant en de vestiaires worden hier ondergebracht.

In een ondergrondse galerij die vanuit dit paviljoen naar het oude museumgebouw leidt, worden de nieuwe ruimtes voor tijdelijke tentoonstellingen en een auditorium ondergebracht.

Het museumgebouw zelf wordt grondig gerestaureerd met respect voor het oorspronkelijke gebouw van architect Charles Girault. Deze renovatie was dringend nodig: het museumgebouw dateert van 1910 en ondanks zijn unieke charme was de infrastructuur niet meer aangepast aan de noden van een hedendaags museum.

project-met-copyright.jpg