Bibliotheek

Het bibliotheeknetwerk van het KMMA bestaat uit een Centrale Bibliotheek en 10 deelbibliotheken, elk met een eigen leeszaal of een ruimte waar de werken kunnen worden geconsulteerd.

De bibliotheekcollectie bestaat uit een 130.000 monografieën, waaronder een aantal unieke en zeldzame werken, en een 300 tal lopende wetenschappelijke tijdschriften. Daarnaast zijn er enkele honderden afgesloten reeksen. De collectie behandelt verschillende algemene onderwerpen over Afrika en in het bijzonder Midden-Afrika, maar ze is vooral een weerspiegeling van de wetenschappelijke disciplines die in het KMMA worden onderzocht.

De online catalogus van de bibliotheek van het KMMA kan je raadplegen via Libis (selecteer KMMA-catalogus)

Centrale bibliotheek
In de centrale bibliotheek kan je terecht voor de collecties van de centrale bibliotheek, de collecties van Etnografie en van Sociale Antropologie. Er staan pc’s ter beschikking om de online catalogi en de databank van het Documentatiecentrum voor Menswetenschappen te raadplegen. 

•    CAPA gebouw, Leuvensesteenweg 17 (Tervuren), gelijkvloerse verdieping.
•    Open van dinsdag tot vrijdag van 9u tot 12u en van 13u tot 16u
•    Info: biblio@africamuseum.be
•    Tel.: (+32) 02 769 56 00

Deelbibliotheken
Naast de centrale bibliotheek bestaan er 10 deelbibliotheken in verschillende disciplines (archeologie, geschiedenis, linguïstiek, musicologie, zoölogie, houtbiologie, geologie, etc.).
Deze deelbibliotheken zijn meestal enkel toegankelijk op afspraak.

Voor meer info, raadpleeg de volledige website.

library-met-copyright.jpg