Home

Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA) in Tervuren is een museum maar tegelijkertijd ook een onderzoeksinstituut over Midden-Afrika. Sinds de oprichting in 1898 bestaat onze opdracht uit het bewaren en beheren van collecties, het verrichten van wetenschappelijk onderzoek en het verspreiden van kennis door het organiseren van museale, educatieve en wetenschappelijke activiteiten.

Renovatie
Op 1 december 2013 sloot het museumgebouw zijn deuren voor een grondige renovatie die tot 2018 zal duren. Het wetenschappelijk onderzoek blijft ondertussen doorgaan op de site in Tervuren en ook onze bibliotheken zijn nog steeds toegankelijk.

Pop-up activiteiten
Tentoonstellingen en activiteiten voor scholen en groot publiek worden verdergezet en wel in een Pop-up museum op verschillende plaatsen. Zo zijn er nog steeds rondleidingen, workshops, wandelingen, lezingen ... voor individuele bezoekers, gezinnen, groepen, enz., zowel op de site in Tervuren als in Brussel.
Met BOZAR in Brussel hebben we dan weer een bijzondere samenwerking, daar vind je ons gedurende de volledige sluitingsperiode in de ruimte AfricaMuseum@BOZAR.

Pop-up expo's
Heel wat van onze collecties en topstukken zal je zien opduiken op de meest uiteenlopende plaatsen, van Los Angeles tot Brussel. En ook onze publiekslievelingen - onze ‘eyecatchers’ -  zoals de olifant en de prauw loop je wel ergens tegen het lijf...

Sponsor ons
Voor de inrichting van het nieuwe museumgebouw zoeken wij nog financiële steun en ook jij kan daarvoor je steentje bijdragen.

> Meer uitgebreide info vind je op onze volledige site: www.africamuseum.be.